TrackBack URI

Коментарів: 38

wedmid
Грудень 11th, 2008 @19:04  

Так наївно: “Украинская блогосфера” в зоні .ru.

Як з цим боротися я не знаю, але якщо буде якась масовочка, то завжди будь даска.

Тарас
Грудень 11th, 2008 @20:00  

От покидьки!!!!!!!

Конспіратор
Грудень 11th, 2008 @20:29  

Фак! Тільки шо заради цікавості ввів в пошуку “Блог Конспиратора”… і шо ви думаєте? http://konspiratorbl.ru/ - це повна попа!

Конспіратор
Грудень 11th, 2008 @20:32  

Ой, я не знав, що в тебе лінки автоматично проставляються…

hellveen
Грудень 11th, 2008 @21:12  

http://blogoreader.org.ua/2008/06/06/how-to-deal-with-content-theft/
Сподіваюсь тобі хоч трохи допоможе цей матеріал.
Спробуй написати abuse до реєстратора домену.

Конспіратор
Грудень 11th, 2008 @22:07  

hellveen, дякую!

jarofed
Грудень 11th, 2008 @22:48  

hellveen, абуз реєстратору домена я вже писав. Перевели стрілки на хостера і сказали, що вони мають право забанити домен тільки у випадку судового рішення. Ну нічого, постукаємося і до хостера. Благо - інтернет дає достатньо механізмів для того, щоб вичисляти всі ці речі. І до пошуковиків будемо стукатися. Звісно, результати всього цього спілкування будуть викладатися в інтернеті… Хоча мабуть не на “Українській блогосфері” а на jarofed.com.

побачимо, що там буде далі…

GrAndSE
Грудень 11th, 2008 @23:01  

Да.. І як ото людям не соромно. До речі, я чомусь не зміг зайти на вказану адресу, і оцінити якість підробки… Тримай в курсі. Сподіваюсь, що покидька з усіма результатами його роботи викинуть геть.

jarofed
Грудень 11th, 2008 @23:23  

обов”язково триматиму. Чого хочеться найменше - то це спускати все на гальмах. Сподіваюся, що разом ми зможемо подолати цю напасть. А то дуже легко виходить сайти робити: скопіював, переклав (автоматом) - і маєш унікальний контент. Який Яндекс до того ж цінує вище, оскільки там домен .ru

Буду дуже вдячний кожному, хто вже має досвід виходу із подібних ситуацій. Ну і звісно ж - бажано позитивний. :)

podarok
Грудень 12th, 2008 @1:59  

Важко скористатись заробітком на таких доменах…
Автор, в якого вкрали завжди зможе по ідентифікаторам банерів, адсенсів всяких зробити пошук і видати зловмисника.
Навіть якщо всілякі там хари та сапи - просто написавши кляузи можна викинути сайт з системи…

Імхо - це провокація і майбутня заміна сайту на свій якийсь контент для того, щоб заробити вже на ньому при існуючій системі рейтингу.

Побачим.

podarok
Грудень 12th, 2008 @2:06  


domain: KONSPIRATORBL.RU
type: CORPORATE
nserver: ns1.konspiratorbl.ru. 87.118.116.100
nserver: ns2.konspiratorbl.ru. 81.176.228.118
state: REGISTERED, DELEGATED
person: Private person
phone: +7 495 9848311
e-mail: mihail.zaharov@mail.ru
registrar: REGRU-REG-RIPN
created: 2008.11.10
paid-till: 2009.11.10
source: TC-RIPN

podarok
Грудень 12th, 2008 @2:08  

mirahost.ru - хостер Конспыратора 9))

podarok
Грудень 12th, 2008 @2:09  


domain: AJUUB.RU
type: CORPORATE
nserver: ns1.ajuub.ru. 87.118.116.100
nserver: ns2.ajuub.ru. 81.176.228.118
state: REGISTERED, DELEGATED
person: Private person
phone: +7 495 4245444
e-mail: yan.tkachenko@mail.ru
registrar: REGRU-REG-RIPN
created: 2008.10.30
paid-till: 2009.10.30
source: TC-RIPN

mirahost.ru - хостер Украынскоы Блогосферы

podarok
Грудень 12th, 2008 @2:11  

Зовні виглядає, що це одна і та ж сама особа….
Вам пацики треба реально об’єднуватись і наїжати на хостера….
Варто почитати російське законодавство і Українське також….

І навести їм в приклад конкретні статті і чим воно пахне….
Паралельно шліть листи в ФСБ http://www.fsb.ru/fsb/webreception.htm
Ну або трошки нижче… То вже як хочете.

jarofed
Грудень 12th, 2008 @9:21  

http://jarofed.com/2008/12/ukrainian-blogosphere-blog-abuse-01/ - якраз вчора написав статтю, де порівнював три сайти клони. Надалі, мабуть, відстежуватиму хід подій на своєму особистому блозі, щоб не морочити цим голову читачам “Української блогосфери”. Так що кому цікаво - ласкаво прошу туди. Тут будуть з”являтися тільки найважливіша інформація про перебіг подій.

podarok, а яким чином ти зміг визначити саме цього хостера. Я “пробив” IP-адреси по сервісі Domain Tools (http://whois.domaintools.com/) і в мене вийшло взагалі два різних хостери для різних NS-ів. Чи таке неможливо.

Розкажи, будь-ласка, як ти визначив хостера?

podarok
Грудень 12th, 2008 @12:16  

по DNS серверам

virua
Грудень 12th, 2008 @13:28  

Гм…м. І в мене російськомовна копія сайту була на mirahost.ru. Правда, це було видно одразу зі звіту http://whois.domaintools.com:

> nserver: ns3.mirahost.ru.
> nserver: ns1.mirahost.ru.
> nserver: ns2.mirahost.ru.

jarofed
Грудень 12th, 2008 @14:29  

народ, у мене при спробі проаналізувати домен ajuub.ru сервісом http://whois.domaintools.com видає:

>nserver: ns1.ajuub.ru. 87.118.116.100
>nserver: ns2.ajuub.ru. 81.176.228.118

як з цього можна визначити, що хостером є mirahost.ru ?

Я обов”язково напишу їм лист, але хочу бути впевненим, що дійсно “стукаю у ті ворота”. Андрію, як знайдеться хвилинка, поясни будь-ласка детальніше, як визначити хостера за DNS-серверами. :) Можна навіть статтею на твоєму блозі! :)

jarofed
Грудень 12th, 2008 @15:53  

Завдяки старанню Андрія Поданенка, який вказав на реальний хостинг зловмисника, історію було щасливо розв’язано! :) Детальніше можна прочитати на моєму особистому блозі: http://jarofed.com/2008/12/reality-show-02/

Signarius
Грудень 12th, 2008 @16:00  

а сайт, який ти вказав- не відкривається. ти вже свого добився?

jarofed
Грудень 12th, 2008 @16:03  

Signarius, так :) Ось тут описано всю історію, як це відбувалося: http://jarofed.com/2008/12/reality-show-02/

Signarius
Грудень 12th, 2008 @16:27  

Чесно, друже, не сподівався, що в наш час бюрократії та тяганини все так швидко вирішиться! Вітаю з перемогою!))

Lordie
Грудень 12th, 2008 @16:37  

Ой… мій CarsWorld півроку так само намагались “скомуніздити”… до речі, також до Мірахосту… ноу трабл, пишіть адмінам хостингу у ICQ - видаляють в лічені хвилини.

Lordie
Грудень 12th, 2008 @16:51  

Все, розслабились… відписав їх сапорту, знесуть

jarofed
Грудень 12th, 2008 @18:06  

Lordie, вже давно знесли. :) читай статті за посиланнями у попередніх коментарях. Але все-рівно дякую за бажання допомогти :)

Lordie
Грудень 12th, 2008 @20:51  

jarofed,
> konspiratorbl.ru
> телепорт украинского персонального блога konspirator.co.ua
>
> ajuub.ru
> телепорт blogosphere.com.ua
>
> Снос.
Спасибо за жалобу, удалено .
То це баг, значить, все видалили ще до того?.. Чудеса… і як я тоді обговорював ці два сайти з адміном Мірахосту.. 0о

jarofed
Грудень 12th, 2008 @21:15  

Lordie, не знаю, цілком можливо, що до твого звернення там ще працював сайт-клон конспіратора, а адміністратор його видалив. Принаймні я знаю, що до того, як я написав лист, сайт ajuub.ru, працював, а після того - перестав працювати. Зрештою, яка різниця! Головне, що все закінчилося добре! :) І дякую ще раз за підтримку…

Lordie
Грудень 12th, 2008 @21:49  

Отже, діяли одночасно :) Головне, що результату досягнуто! З чим усіх і вітаю!
P.s.: як я розумію, клона Конспіратора я помітив першим… час від часу відслідковую беки до litediary.com - він вказаний в одному з коментарів і зловмисник забув підчистити = )) Як бачите, інколи дозвіл на індексацію - цілком корисна штука

DiVolk
Грудень 13th, 2008 @3:21  

Сочувствую, т.к. сам пережил подобное. Оч-чень не приятная ситуация.(http://divolk.blogspot.com/2008/06/help.html,http://divolk.blogspot.com/2008/06/blog-post_17.html). Насколько я понял, тут уж ничего не поделаешь. Только если вычислить самого “афтара”, но это не реально. Остается только расслабиться и не тратить на “это” время и силы.

jarofed
Грудень 13th, 2008 @10:17  

DiVolk, так, в тебе ситуація явно заплутаніша, адже тут йдеться не про банальне телепортування сайту (тобто копіювання всіх сторінок і вставляння їх на свій сайт), а про конкретну крадіжку контенту і вставляння його в унікальний дизайн. Єдиний спосіб з цим боротися - це вичислити реального хостера (яким у твоєму випадку, судячи з усього, є hosting.ua) і написати йому. Хостер несе відповідальність за контент, розміщений у нього. А отже може боятися того, що на нього подадуть у суд. Принаймні - можеш спробувати…

Почитай дві статті і коментарі до них на jarofed.com ( http://jarofed.com/2008/12/ukrainian-blogosphere-blog-abuse-01/ а також http://jarofed.com/2008/12/reality-show-02/). Там є трохи більше інформації, а також шаблони листів до хостера.

DiVolk
Грудень 13th, 2008 @10:35  

Спасибо за совет, но я для себя решил: не тратить на это времени, тем более, что “жизнь” двойника остановилась.

virua
Грудень 13th, 2008 @10:36  

hosting.ua - солідна кантора, для якої (imho) репутація - не пусте слово, тому лист до її адміністрації має обов’язково допомогти. DiVolk, не полінуйся і напиши таки прохання, відстоюй свої права, на кінець пригрози судовою тяганиною. Бажаю успіху.

Олег
Травень 29th, 2009 @23:40  

А от і явка з повиною, Панове - читайте http://seo-new.ru/satellity/unikalnyj-kontent

GrAndSE
Червень 4th, 2009 @8:12  

Ну що ж. Тепер і я опинився в списку “обікрадених” :)

Пінгбеки & Трекбеки
Додати коментар

Зверніть увагу: Коментарі можуть потребувати модерації після того, як ви їх додали, в такому разі вони стануть видимими пізніше



Блог про інформаційні технології  Біржа посилань XAP

Опитування

Які фіди більше імпонують вам, як читачеві?

  • Повні (65.0%, 53 Votes)
  • Короткі (35.0%, 29 Votes)

Total Voters: 82

Loading ... Loading ...